Hellup, mijn papa gaat dood!

In 2008 kwam ‘Hellup, mijn papa gaat dood!’ Ik heb het geschreven omdat ik intens geraakt was door de vragen die een jong kind van destijds zes jaar mij stelde over waarom uitgerekend zijn vader ziek is en doodgaat en niet een andere vader (‘hij heeft toch niks gedaan?’), over hoe vervelend de kinderen op school kunnen zijn, hóe zijn vader dan dood gaat, over begraven en cremeren (‘is toch eng, al die vlammen?’) en dat hij erover droomde. Hij vertelde dat hij bang was en boos en over hoe het zal zijn als zijn vader er echt niet meer is. En ik kon daar geen antwoord op geven.

Herkenning en troost

Ik vond in de beschikbare (wetenschappelijke) literatuur weinig praktijkvoorbeelden vanuit het kind-perspectief. Daarom heb ik geprobeerd in korte verhalen en woorden die jonge kinderen vanaf een jaar of acht begrijpen, een beetje antwoord te geven op die heart breaking vragen. Hopelijk stelt ‘Hellup, mijn papa gaat dood!’ een beetje gerust. De vormgeving en prachtige illustraties van Iris Cousijnsen bij de korte verhalen versterken naadloos de tekst. De wetenschap dat het boek herkenning en troost biedt aan gezinnen in eenzelfde situatie en dat basisscholen dit boek omarmd hebben en in hun rouwprotocol hebben opgenomen, dat gevoel overweldigt mij.

Bestel het boek hier

Bestel het boek ‘Hellup, mijn papa gaat dood!’ via het bestelformulier, via de mail krijgt u een betalingsverzoek. 

Auteur| Ria Waccary
Onderwerp| Rouw-verwerking jonge kinderen
Uitvoering| Hardcover
Omvang| 96 pagina’s
Prijs| €16,95

Bekijk alle boeken