Nu te koop

ERIE, Recepten voor het leven’

Het boek over Erie la Fontaine (Jakarta, 1932) is een publicatie in twee delen. In het eerste deel leg ik een selectie van haar liefste recepten vast en geef ik achtergrondinformatie bij de recepten en ingrediënten. In deel twee vertelt deze eerste generatie Indische vrouw over haar bewogen leven in Nederlands-Indië, over haar kinderjaren in internaten, bijzondere ontmoetingen met Sukarno en Pramoedja Ananta Toer, over de Japanse bezetting in Nederlands-Indië en haar volle werkzame leven in Nederland vanaf 1965 waarin dans en muziek een hoofdrol speelt.

Het boek maak ik met Iris Cousijnsen, mijn sparringpartner en vormgever, en Jeff Pardoen die de meest prachtige foto’s maakt van ‘mens en maal’.

De cook & shoot

Voor de recepten had ik natuurlijk ‘kokkies’ nodig! Tijdens twee Cook&Shoot dagen hebben zo’n vijfentwintig familieleden en vrienden samen de recepten van Erie gemaakt en haar bereidingswijze gevolgd. Want het moet allemaal wel kloppen. Wat heb ik van die twee intensieve dagen genoten! Ondanks de drukte van de voorbereidingen (boodschappen doen, ulekan en tjobeh, potten, pannen en rijststomers die mee moeten, alle mogelijke kruiden verzamelen en heel veel sjouwen) en de hectiek op de dagen zelf, gaven de geuren van het kokkerellen, de kruiden, de smaken en de gezellige bedrijvigheid in de keuken me telkens een vertrouwd en warm gevoel. Ik voelde de saamhorigheid, vriendschap, gezelligheid en aandacht voor elkaar en elkaars gerechten. Zo moet het zijn, dacht ik, zo heeft Erie het bedoeld: samen koken, samen eten. Samen, daar gaat het om. Ik raakte de kern van het boek.

Prachtige uitgave

Erie, Recepten voor het Leven’ ziet er prachtig uit! De tekst, sprankelende foto’s en fantastische vormgeving versterken elkaar en vormen samen een eenheid.

Boekgegevens:
€ 24,95 excl. € 4,95 verzendkosten
ISBN 978 908 1152 433
2e druk
Hardcover
Full colour
164 pagina’s

Bestel ‘Erie, Recepten voor het Leven’ hier

‘ERIE, Recepten voor het Leven’ wordt in een kleine oplage gedrukt. Nieuwsgierig geworden naar het boek en wil je verzekerd zijn van het boek? Bestel dan nu een exemplaar.

Prijs: € 24,95 excl. € 4,95 verzendkosten.

Vul je gegevens in via de bestelbutton hieronder en ik neem z.s.m. contact op over betaling en verzending. 

Bekijk alle boeken